The Yokohama International Fireworks

Doncs es veu que no només hi haurà focs artificials el dia 25 al rio Sumida. Mirant videos del hanabi del 25, he trobat uns de Yokohama també del juliol. El prolema és que a la Web de Yokohama diu que al 2005 es va celebrar el dia 15, però ara diu:

“The International Fireworks Display, which is held every July on the Sunday before Marine Day, is the finale of the “Opening of the Port Festival”. It is also a poetic way of announcing summer’s arrival to the Port of Yokohama. The fireworks display, with over 6,000 fireworks launched from the waters just offshore from Yamashita Park, draws more people than any other event of the year.”

Bé a dir que és un dia abans del dia del mar, és a dir, el dia 20 de juliol. Si fos així hi podríem anar, però no trobo informació sobre aquests focs artificials, ni l’hora ni res, ni que ho facin aquest any. A veure si més endavant trobo més informació.

Llegeix la resta de l’entrada

Festivals en que coincidirem

Gion Matsuri (Kyoto)
17 de Juliol

“Durante todo el més de Julio, se celebra el Gion Mantsuri, conocido popularmente como “Gion-san”. Se celebra en el templo Yasaka-jinja y el punto álgido del mismo es el día 17 de Julio. Durante ese día se sacan en procesión carrozas de más de 6 metros de altos y dos pisos ricamente decoradas. Esta celebración tiene más de 1000 años de antiguedad. Además del evento principal, durante los dias 14, 15 y 16 se celebra el festival de Yoiyama, durante el cual se exponen las carrozas y son iluminadas con docenas de luces por la noche. Se celebra en la ciudad de Kyoto, y es una oportunidad única para visitar las auténticas residencias japonesas de esta ciudad, ya que es tradición además organizar “jornadas de puertas abiertas” de viviendas particulares para poder asi admirar colecciones de arte privadas.”

Umi no hi
20 de Juliol

“Fiesta nacional que debe su origen como conmemoración de la llegada del emperador Meiji al puerto de Yokohama in 1876 a su vueltra de un viaje por las regiones del norte de Japón. También conocido como el día del Mar.”

Vaja, que estarà tot tancat.

Sumidagawa Hanabi Taikai (Tokyo)
(A Osaka: Tenjin Matsuri)
25 de Juliol

“El Festival de Fuegos Artificiales del Río Sumida, que se celebra el último sábado de julio en el antiguo distrito residencial del centro de Tokio, ha venido amenizando las veladas desde el Siglo XVIII. El festival fue suspendido durante los años sesenta y setenta debido a motivos de seguridad - el río estaba contaminado y las casas de madera estaban demasiado cerca de los fuegos - pero el espectáculo regresó en 1978 y desde entonces cientos de miles de personas acuden todos los años.”

Podeu veure en quins festivals coincidireu aquí, tot i que falten algunes festes. Us recomano que mireu alguna guia de Japó per complementar.

El Yukata

Fa temps li vaig intentar portar a ma mare a una botiga de kimonos pel que el veies i em fes un, però tenien un horari estrany i no vam coincidir. Per tant, vaig pensar que me’l compraria a Japó.

El problema és que els Kimonos et poden costar fàcilment 300 o 600 euros, així que simplement em compraré el yukata, una versió d’estiu del kimono. Aquest té un preu de 25€ cap amunt, i es poden comprar en botigues de roba com la uniqlo, en mercats, a botiguetes a prop de Kiyomizu-dera o la versió barata a uns tenderetes a Fushimi Inari (això és el que he llegit, vaja).

Intentaré aprofitar que anirem al hanabi del riu Sumida per posar-me’l, si no pega massa calor…

Khaosan Tokyo Guest House

Khaosan Tokyo Guest HouseMés canvis, més canvis!

Ara anem d’alberg a alberg xD Aquest cop es tracta del Khaosan Tokyo Guest House, situat a prop del riu Sumida. Té una terrassa on veure el Hanabi, això va molt bé perquè el carrer aquell dia està molt ple, i per poder veure alguna cosa te n’has d’anar molt lluny.

Per arribar a Akihabara des d’allí s’ha d’agafar la línia de metro d’Asakusa (groga) fins a Suehirocho, que està molt aprop d’Akihabara.

La nit costa 2,500 iens per persona a l’habitació doble, això vol dir que en total són 5000 iens. Aquest alberg també disposa de cuina, nevera, terrassa, rentadora i Internet, però no accepten pagar amb Visa… O sigui que hauríem d’anar amb tots els diners a sobre xD

I ara anem a calcular quan ens estalviaríem agafant aquest hotel repecte del K’s House: 5,400 iens (33€). I respecte de l’Edoya: 10,620 (65€). No està malament.

Sumidagawa Hanabi Taikai

Com molts de vosaltres sabreu, les japonesetes es posen yukates per al dia dels focs artificials. Un d’aquests se celebra l’últim dissabte de juliol al riu Sumida: Hanabi Taikai.

Hanabi Taikai

Aquest festival l’he trobat casualment a una guia de Japó que vaig agafar fa uns dies a la biblioteca. Al principi pensava anar-hi just en acabar les classes, a mitjans de juny, però no seria gaire bo que anéssim per les muntanyes de Kyoto mentre plou, per tant, he pensat d’anar-hi a mitjans de juliol, i ja que hi som, coincidir amb aquesta festa. Per tant, estaria bé anar-hi el 13 o el 14 i tornar el 27 o 28. A veure com estarà el preu dels vols per a llavors… En un mes ho sabrem.