Tren cap a Hokuei

Durant bastant dies donant-li voltes de com anar a Hokuei i arribant a la conclusió que la manera amb menys mal de caps és dormir directament a Kyoto per no haver de guardar les maletes a les taquilles de les estacions. He trobat diverses solucions entre Hyperdia i Japan Train Route Finder (són cercadors de rutes de trens). La ruta que ens dona hyperdia és per anar amb JRPass (crec jo), i la segona són de tots els trens però et dona solucions més ràpides i fàcils.

Fiquem un exemple:

Aquesta és la millor ruta que em dona Hyperdia:

Hauríem de fer dos escales, 4 hores de tren i una d’escala.

Per l’altra banda, tenim aquesta de Japanese Train Route Finder:

Té una hora menys de trajecte i amb una escala només de 13 minuts, a més a més el primer tren surt a les 7, i el de hyperdia a les 5:50. El problema està en que el Super Hakuto va per vies que no són de JR i s’ha de pagar un suplement de 1770yens, uns 13 euros. En total, entre els dos, el viatge ens costaria uns 52 euros.

Haurem de pagar, però és que si vols anar per les vies de JR has de fer moltes escales i mals de caps.

Taquilles en les estacions

Buscant i buscant, he trobat que ha a pàgina de Japan railway havia informació sobre les taquilles que es troben a les estacions, concretament de JR.

Aquestes taquilles les necessitarem per quan anem a Hokuei, al poble de Gosho Aoyama. No es plan de carregar-les, i tampoc sabem si hi haurà alguna taquilla a l’estació on baixarem, o sigui que les deixarem a la que ens ve de pas: Shin-Osaka.

Hi han quatre mides de taquilles, però les maletes només caben en la més grosa, amb un cost de 600 yens, i depèn de l’estació potser només hi han dos taquilles groses… Es questió d’arribar el més aviat possible de quan les obrin, per les 6 o les 7.

He trobat un mapa de l’estació de Shin-Osaka on hi han taquilles:

I per si un cas, he llegint al fòrum de japan-guide:

“Often shinkansen stations do have a luggage room where you can drop off your luggage for a couple of days. A bit more expensive than coin lockers, but handy when all big sized coin lockers are in use or when your luggage is simply too big. Whether Shin-osaka has a luggage room, I cannot tell.”

Es veu que tenen també sales d’equipatges, però que són una mica és cares. Si tinguéssim la mala sort de que estiguessin plenes, almenys podríem recórrer a això.

Suica: Moure’s per Tòquio

Targèta SuicaCom que anteriorment he parlat del JR-Pass, avui toca parlar de la targeta Suica. Aquesta targeta diguem que és com una espècie de targeta de crèdit, on tu fiques la quantitat que vols de diners i et serveix per entrar al metro, tren (JR), autobús només apropant la targeta. Actualment això es pot trobar a Lleida (pels busos). A part de pel transport, també serveix per a les vending machines i els combinis.

Aquestes targetes s’adquireixen als Midori no madoguchi, i a l’aeroport et proporcionen una oferta de la targeta SUICA + el bitllet de tren de Narita a Tòquio. Podeu veure l’oferta aquí. T’estalvies 1,500¥ pel que es veu. També se’n pot comprar sola a 2,000¥ (1,500 per gastar i 500¥ que et tornen al tornar-la).
Podeu trobar informació més específica a la web de japan-guide (en anglès) i al fòrum de Portaljapon podeu trobar informació sobre la Suica i l’altre targeta bessona, la PASMO.

Vending Machine

Hotel Chuo o Hotel Taiyo: Osaka

Hotel Taiyo i ChuoEstava preparant l’article aquest i buscant informació m’he trobat amb un altre hotel més barat. Tots dos són al mateix lloc, un al costat de l’altre, i bastant aprop tenen el zoo i el parc Tennoji, el Shin Sekai (on hi ha el peix globus gegant) i el Den Den Town (estil Akihabara). Per cert, suposo que surten barats perquè estan just al costat de l’estació de JR xD

A l’hotel Chuo, el preu d’una habitació doble petita és de 4,500 iens (28 euros). També n’hi ha de més grans o amb lavabo, però com que hi ha lavabo públic a l’hotel, què més dóna? Em fan gràcia les dutxes, perquè els homes tenen 3 moments per banyar-se i les dones dos, deu ser perquè ells suen més, dic jo.

Per altra banda, l’hotel Taiyo té dos tipus d’habitacions. No ho he entès molt bé, però crec entendre que l’habitació doble petita costa 3,100 iens (19 euros). Si en vols una de més espaiosa doncs 4,000 iens.

Editat: L’hotel Taiyo té moltes crítiques dolentes, així que ens quedem amb l’hotel Chuo.

Llegeix la resta de l’entrada