El Yukata

Fa temps li vaig intentar portar a ma mare a una botiga de kimonos pel que el veies i em fes un, però tenien un horari estrany i no vam coincidir. Per tant, vaig pensar que me’l compraria a Japó.

El problema és que els Kimonos et poden costar fàcilment 300 o 600 euros, així que simplement em compraré el yukata, una versió d’estiu del kimono. Aquest té un preu de 25€ cap amunt, i es poden comprar en botigues de roba com la uniqlo, en mercats, a botiguetes a prop de Kiyomizu-dera o la versió barata a uns tenderetes a Fushimi Inari (això és el que he llegit, vaja).

Intentaré aprofitar que anirem al hanabi del riu Sumida per posar-me’l, si no pega massa calor…

Sumidagawa Hanabi Taikai

Com molts de vosaltres sabreu, les japonesetes es posen yukates per al dia dels focs artificials. Un d’aquests se celebra l’últim dissabte de juliol al riu Sumida: Hanabi Taikai.

Hanabi Taikai

Aquest festival l’he trobat casualment a una guia de Japó que vaig agafar fa uns dies a la biblioteca. Al principi pensava anar-hi just en acabar les classes, a mitjans de juny, però no seria gaire bo que anéssim per les muntanyes de Kyoto mentre plou, per tant, he pensat d’anar-hi a mitjans de juliol, i ja que hi som, coincidir amb aquesta festa. Per tant, estaria bé anar-hi el 13 o el 14 i tornar el 27 o 28. A veure com estarà el preu dels vols per a llavors… En un mes ho sabrem.