On menjar i què menjar?

A part d’anar als típics kombinis, una altra opció és anar a restaurants barats com el Yoshinoya o el Matsuya. Al Yoshinoya per 450 tens un plat de gyudon (vedella i arròs), i si ho vols més gran només has de pagar 100 yens més. Al Matsuya tens un plat de katsudon, arròs i una espècie de sopa per 680 yens.

El Yoshinoya el podem trobar a Tokyo aprop del Super Potato d’Akihabara, i a Kyoto al costat de l’estació de Kyoto, també al carrer Shijo, a prop de l’estació de Karasuma.

El gyuodan de Yoshinoya
El gyudon de Yoshinoya

Tren cap a Hokuei

Durant bastant dies donant-li voltes de com anar a Hokuei i arribant a la conclusió que la manera amb menys mal de caps és dormir directament a Kyoto per no haver de guardar les maletes a les taquilles de les estacions. He trobat diverses solucions entre Hyperdia i Japan Train Route Finder (són cercadors de rutes de trens). La ruta que ens dona hyperdia és per anar amb JRPass (crec jo), i la segona són de tots els trens però et dona solucions més ràpides i fàcils.

Fiquem un exemple:

Aquesta és la millor ruta que em dona Hyperdia:

Hauríem de fer dos escales, 4 hores de tren i una d’escala.

Per l’altra banda, tenim aquesta de Japanese Train Route Finder:

Té una hora menys de trajecte i amb una escala només de 13 minuts, a més a més el primer tren surt a les 7, i el de hyperdia a les 5:50. El problema està en que el Super Hakuto va per vies que no són de JR i s’ha de pagar un suplement de 1770yens, uns 13 euros. En total, entre els dos, el viatge ens costaria uns 52 euros.

Haurem de pagar, però és que si vols anar per les vies de JR has de fer moltes escales i mals de caps.

Que veure a Odaiba

Noria de Palette Town: És una de les més grans del món fins al moment, de 115 metres, i costa 900 yens. Una de totes les cabines que hi han, és transparent, per les parets, pel terra i pels seients. Tinc una mica de por a les altures, però crec que em podria pujar a les normals, això sí, a la transparent ni de conya xD

Saló recreatiu a Palette Town: Amb tot tipus de maquines, 3D, de carreres, etc

Edifici de Fuji TV: Amb botigues amb coses de les sèries que emeten, i no sé que més xD

Oedo Onsen Monogatari: Banys termals ambientat en l’era d’Edo. Fins i tot hi han peixos que et netejen els peus.

Mega Web: Nous models de cotxes de la marca Toyota.

SEGA Joypolis: Un parc d’atraccions de tres plantes amb màquines recreatives gegants.

Miraikan: Museu nacional de ciències emergents i innovació.

Així amb lletres no diu gran cosa, però almenys les vistes si ^^

Ah, el monorail Yurikamome per anar a Odaiba no té conductor, et pots posar a davant de tot.

Transports per anar a Odaiba

Ens agradaria muntar en algun monorail i també en algun vaixell, i el millor lloc on fer-ho és anant cap a Odaiba.

Hi han dos maneres d’arribar a Odaiba: amb el monorail Yurikamome o en el Suijo bus (autobús d’aigua). El problema és que del Suijo bus no és que sigui gaire barat… però tampoc tan car xD

SUIJO BUS:

L’opció d’Asakusa a odaiba (gris) és la millor respecte al creuer que et fa i el vaixell amb el que vas, però és la més cara. Per les altres, s’hauría de baixar a la parada més propera a Hinode, que és la Hamamatsuchō de la Yamanote. D’allí es caminaria fins al port de Hinode i s’agafaria el vaixell de 400¥ fins al TokyoBig Shight.

YURIKAMOME:

Respecte al monorail Yurikamome, dir que és l’opció més barata. Costaria 310¥ si l’agafem a Shimbashi o 240¥ si l’agafem a Hinode.

L’opció més convinent és anar-hi a Hinode quan vinguem d’un altre lloc proper, com del jardí Hama-Rikyū, i agafar el vaixell. Quan ja sigui de nit tornar amb el monorail, fent escala a Daimon (si anem a l’hotel d’Asakusa) o a Shimbashi si anem a l’Edoya.