Hostal Costa del Sol - Kyoto

Comencem amb aquest hotel la llista de ressenyes dels hotels i hostals on hem estat.

La meva opinió general d’aquest hostal és bona, però passem a detallar-ho millor.

La ubicació de l’hostal queda una mica allunyada de l’estació de Kyoto, a uns 15 minuts caminant, però el terreny és força pla. També hi ha una estació de metro (Gojo) a 3 minuts. Al costat de l’hostal hi havia uns bancs i una escola. Per aquella zona hi ha un Seven Eleven, i una mica més amunt, en un carrer més transitat, un supermercat on podies comprar menjar per fer-te’l a la cuina de l’hostal. Anant cap a l’estació de Kyoto també hi havia un altre supermercat i dos Lawsons (en un d’ells podies menjar allà mateix, cosa força útil ja que no hi ha bancs enlloc).

A l’entrada de l’hostal trobem una màquina expenedora, interessant per si són altes hores de la matinada i tens set i no vols sortir a comprar. Allà també hi havia dues bicicletes per llogar. L’entrada sempre està oberta (per estrany que pugui semblar, ja que a Espanya entrarien en qualsevol moment i ho robarien tot), de manera que pots entrar i sortir a l’hora que vulguis. Les claus te les has d’endur tu. Val la pena comentar també que el dia d’arribada et poden guardar les maletes a partir de les 9:30 del matí.

Al costat de recepció hi ha una taula on pots menjar, veure la tele i consultar guies i mapes de Kyoto. Una mica més al fons hi ha un telèfon, tot i que només per a trucades locals. Per connectar-te a Internet, has d’utilitzar l’ordinador de la recepció, per la qual cosa només et deixen estar-t’hi uns 10-15 minuts.

Més al fons trobem la cuina. És aquí on hi ha també les rentadores i assecadores. La rentadora valia 150 iens (en monedes de 50, que et podies canviar tu mateix en una caixeta que hi havia al costat, això a Espanya tampoc funcionaria). L’assecadora era força cara (100 iens per 10 minuts, sent necessari uns 40-50 minuts per deixar-ho humit. Seria interessant, doncs, portar una corda per poder estendre-ho a l’habitació (tot i que teòricament no està permès).

Respecte dels estris de la cuina, hi ha diverses neveres, tot i que acostumen a estar plenes a vessar. El foc és de gas i val 10 iens 10 minuts, suficient per cuinar alguna cosa ràpidament.

Val a dir que aquesta habitació (cuina/rentadora) té també sauna gratis incorporada (ho va comentar un altre guiri, que va exclamar “free sauna!!”), ja que pot estar tranquil·lament a uns 40-45 graus i no pares de suar com un porc.

Respecte de les habitacions, la nostra era força gran, de 6 tatamis, i amb un parell de futons, i uns coixins força prims (nosaltres els vam doblegar per la meitat). El lavabo era prefabricat, de manera que era difícil que hi veiessis animalons. Hi havia aire condicionat, la qual cosa feia força agradable l’estada (de no haver-n’hi hagut, seria una altra sauna). Una de les finestres tenia mosquitera, per als qui prefereixin respirar aire pur en lloc del de l’aire condicionat.

La nostra habitació quedava ubicada a l’edifici del costat, per la qual cosa era necessari posar-se unes sabatilles, sortir a una zona sense sostre (la qual cosa, si plou, no fa gaire gràcia), i entrar a l’altre edifici i treure’s les sabatilles. Cal ressaltar que hi ha habitacions que queden darrere de recepció, per la qual cosa no cal fer això.

El personal de l’hostal semblava amable, tot i que tampoc hi vam parlar gaire. La neteja de les habitacions era cada dos o tres dies.

Això és tot, com ja he dit, la nostra valoració és bona, no es pot demanar més per un hostal tan barat. Molt recomanable si busqueu un lloc barat, ben situat i amb una bona relació qualitat-preu.

Habitació doble: 5,500 iens (preu de l’habitació)
Web: Guest House Costa del Sol

Vídeo: Hostal Costa del Sol - Kyoto

Deixa un comentari!