Coses a remarcar I

1. Quan aneu a algun parc o muntanya a l’estiu, dona igual que fasi calor, tapeu-vos! Creieu-me, les picades són molt pitjor que passar una mica de calor.

2. Si aneu a la màquina del pulpo, no intenteu treure cap figura per vosaltres mateixos, us sortirà més car que comprant-la directament, heu d’esperar a que algú l’hagi moguda suficient i estigui lliure.

3. Si voleu comprar figures barates, podeu anar al Mandarake d’Akihabara, on les podeu trobar a les vitrines del fons o a un racó de la botiga on venen molts cops les figures en pack, i el de Ikebukuro també està força bé, però no cal que aneu, només és una planteta dedicada a figures. També hi havia un lloc per Kyoto, en un carreró que hi havia entre dos carrers bastant grans pròxims a un Kentucky. Els carrers aquest estaven tapats pel sostre, per si us serveix d’alguna cosa.

4. Quan sortiu del Hanabi i us esteu pixant, camineu cap a l’estació, que quan vosaltres arribeu al seguent labavo, la gent d’aquella zona ja li ha donat temsp de fer pipí i d’anar-se’n. Però si us quedeu al lavabo més pròxim a vosaltres us passareu estona fent cua i perdent el temps.

5. Les sabates no van per número, si no per talles de S, M, L o LL.

6. Als vestuaris s’ha d’entrar descalç, deixant les sabates a fora.

7. Els sostenidors de Japó porten un relleno bestial, no us ho podeu ni imaginar.

8. Si voleu arribar a llocs concrets, feu-vos mapes de ben aprop en satelit i no satèlit. El satèlit t’ajuda a mirar on ets comparant pisos i altres coses, però a vegades surt més útil el mapa normal. Una cosa que va molt, però que molt bé és baixar-se pel mòvil un navegador gps, com AndNav2, el qual et diu per on vas sense conectar-te a internet.

9. Si no agafeu ràpid el bitllet del metro o tren de la màquina, se’l cruspirà i haureu de dir-li al tio de l’estació que se us ha colat, o sigui que no badeu, sobretot quan aneu carregats de maletes.

10. La porta dels ascensors (almenys la de l’hotel Edoya) són més dures que aquí. Vaig intentar aturar-la i que no es tanquès perquè encara no havia entrat l’Edu i la porta m’anava aplastant en comptes d’obrir-se xD

4 comentaris

  1. Gravatar de Rukawa

    Enviat per Rukawa el 29.07.09 a les 7:07

    “Els sostenidors de Japó porten un relleno bestial, no us ho podeu ni imaginar.”

    Deu ser que les noies tenen complexe de tenir els pits petits xDDD

    Ja m’he llegit tots els dies, déu n’hi do quin fart d’escriure xD però mira, així el dia que vagia Japó ja hi vaig més previngut xD

  2. Gravatar de Olga / Hermi

    Enviat per Olga / Hermi el 29.07.09 a les 7:07

    xD quines coses.

  3. Gravatar de erochan

    Enviat per erochan el 29.07.09 a les 7:07

    Hola,
    Uns aclariments.
    SABATES i MITJONS. Les sabates a Japó efectivament no van per número, VAN PER CENTIMETROS. Es cert que hi ha llocs i tipus de sabates, com les xancles que van per mida S, M, L , LL, inclús he vist LLL. Peró als llocs corrents les sabates van per centimetros, 25cm 24cm… normalment la més gran es de 26 o 27 cm, en alguns llocs he arribat a trovar 28cm. Si ets alt com jo portat les sabates de casa o tindras que comprarles a una tenda especial de números grans, jo calço un 45 a Espanya que es igual a 29,5 cm. Mida fora dels estandarts japonesos. AH en el cas del mitjons hi ha el mateix problema, encara que jo he portat mitjons de 27cm hi et caben, soles que et queden una mica més curts al canell.

    Als vestuaris hi ha que entrar descalç??? Segur? em sembla un mica estrany. A Japó es molt normal tindre que canviar-se les sabates quant entres a certs llocs. Per exemple quant arrives a l’escola et canvíes les sabates per unes xancles, i quant vas al lavabo deixes aquestes xancles fora i et poses unes de plastic, o de goma. Hi a moltes xancles, inclus pot ser que a casa tingues uns xancles per anar per casa, unes xancles per estar dins al lavabo, unes xancles per a sortir a la terrassa de casa… Es una mica rotllo pero es la seva cultura. Algún cop esta ben vist que no et poses les xancles i vaigues soles amb mitjons o descalç peró aneu amb compte. Jo ho se perque en el meu cas com tinc un 45, o siga 29,5 cm una mida imposible massa gran per a l’estandart japonés sempre tinc problemes amb les xancles.

    Lo canviar de xancles per anar al lavabo es molt important. Si arrives a un lavavo i hi troves unes sabates o unes xancles fora que clarament no son les de gastar per a dins del lavabo es senyal de que el lavabo es ocupat.

    SOTENIDORS I ROBA. Si es ben cert que els sostenidors porten relleno. Moltes japoneses tenen poc de pit. Pero si aneu a Osaca i més al sud podreu trobar a japoneses que tenen pit. Val no hi ha mides tant grans com a europa. El relleno també seveix per a fer els pits bonics. Ah i teniu que tindre amb compte que la mida de sostenidor es diferent. Una mida de copa B es més petita que la B espanyola. Les japoneses tampoc tenen cul ni cadera, es el que estiu dona tipo TUB. No son con les dones d’Espanya que es coneixen coma dones tipo pera, es a dir que hi ha cadera. (No es un insult, son mides conegudes per gent que fa vestits). La llargada de braços també es mes curta. Podeu trobar una camisa que us va bé pero que te la manega massa curta. Perqué serà si no que jo soles em compro camises de manega curta al Japó.

    MOSQUITS. Si teniu problemes amb els mosquits aneu a qualsevol super i demaneu KAYUMI BAI BAI (COISOR BYE BYE) es un potet redo com els desodorats de espumeta. DIns porta una liquit, mescla d’aminiac i altres coses. Posseu-vos una mica damunt de la picada del mosquit i os aliviará molt. Els meus pares varen tornar d’Argentina amb les cames totes plenes de picades de mosquits, el Kayui bye bye nipo va anar de primera, als 2 dies ja no esl feia quasi mal.

    Us aviso de que el problema es que fareu una mica de pudor a unguet peró millor aixó que patir la coixor. També hi ha repelents per a mosquits en spray i coses així. Es diu MUSHI BYE BYE.
    Recordeu KAYUMI BYE BYE = Adeu Coisor MUSHI BYE BYE= Adeu Mosquit, insecte

    Espero que us serveixe per al proper viatge a Japó.

  4. Gravatar de Serpeta

    Enviat per Serpeta el 29.07.09 a les 7:07

    Moltes gràcies per als aclariments ^___^

    Em vaig comprar unes sabates d’aquelles plenes de tires de dona, en aquella botiga no hi havien xancles o_o Ho veia un lloc bastant corrent xD
    I sí, havies d’entrar d’escalç, perquè em vaig ficar allà dintre i ràpidament el venedor em va cridar i senyalar les sabates. No sé si tota la botiga era de parquet, però almenys el petit vestuari sí.

    Sobre els sostenidors, el primer lloc on els vaig tocar va ser bastant aprop de Gion, Osaka. Em vaig espantar desprès d’haver-ne toca’t uns quants xD No dic pas que no hi hagués de la meva talla, però joder, alló no era un relleno normal d’aquí xD

    El pròxim cop probaré això que dius dels mosquits ^___^
    Gràcies, perquè el que vaig comprar no feia gaire cosa.

Deixa un comentari!